Friday, April 30, 2010

apakah..


First, yohoo! Final Exam finally over! =)
means MERDEKA lah nie..
But LOL I still trapped here in UKM cosz my mum busy at work, cant fetch me.
must wait till friday or saturday nite to return back to klang.
Sedayh sedayhh Sedayhhhhhhhhh gila! :(

Sekarang i tengah habiskan masa pergi download MV, Videos, Movie!
Yes, n i got it! Sunao Ni Narenakute.. =)
Still on air in Japan, baru 3rd episode.
wahh i love u mr. jaejoong! take 2 millions love fr me! <3
** now waiting for Beautiful Love : YuChun. OST by Xiah Junsu **
Tapi, haha. i watched all three already! ;)
And yes i dah complete downloading the anime.

But, but.. i feel gila superHYPERweird la. :D
Kerana, why do i feel so carefree now.
so free sampai i'm getting worried+stressed+boring!
lol macam dunia tanpa cabaran.
Erm Should i go read back all my books. Haha.
Yes i'll have too. Tapi esok maybe.
dah 'terlatih' utk study for this month.
Walaupun tak sepenuhnya, haha. tapi seperti itulah routine harian.

tak sabar i nak pergi Pangkor! =)
Miss J, Ekin Maszli, Aiman, Leong Chin!
I can't wait for 12th May 2010!
Lets go Rock the Island.. ;>
Erm, i wana go Aquaria, Zoo Negara, Taman Burung. and semuanya lah.
Kawan-kawan sudi tak tunaikan permintaan saya? ;)
Haha. I sayangg u all tau, so make sure jangan hampakan i.


with love : Sapura ;>

Thursday, April 29, 2010

< The Carriage >


Have u ever watched Fairy tale story? Eg : Cinderella, Snow White? It is seriozly a BIG Lie la kalau u kata tak pernah. Kalau tak Snow white pun, mesti you baca Legenda Puteri Salji kan? :)

Sometimes, fairy tale stories tak semestinya mengarut. and tak boleh di-LIMIT-kan just as Kisah Teladan, to educate the kids about a noble moral values. Ia tak pernah impossible, di dunia nie tiada apa yang impossible. Semasa Wilbur and Oliver Wrights mahu mencipta Kapal Terbang pertama di dunia, semua scientist berpendapat perkara tersebut adalah MUSTAHIL = IMPOSSIBLE! But, hey hey. Cuba lihat the world today. Selain aeroplane, manusia turut mencipta roket, kapal angkasa, menjejak ke bulan. Kehebatan Sains and Teknology erk? Apa relation dgn Fairy Tale erk? Yang pasti Taylor Swift telah memartabatkan nama FAIRYTALE melalui lagu beliau "Today Is A Fairytale"! :D
Lagi tanya apa kaitan? Hahaha.

Mesti kita semua pernah go thru this stage kan, dimana kita sangat menyayangi sesuatu, sangat menghargai apa yang kita miliki, sangat sayang sayang gila sampai kita TAKUT nak kehilangannya. Fear of losing it. Maybe dari perspective insan lain, it might sounds ridiculous tapi kita yang memahami kenapa, mengapa, bagaimana, dimana, siapa dan apa-apa sahaja lah perkara berkaitan. Realitinya sebuah kehidupan.
Beginning, Middle, Climax : plot yang memang for sure akan tercipta whether we realise it or not.

Erm dah buka story about FairyTale, maka our Life boleh la ibarat macam nie. Seperti Cinderella "Golden Period"! Haha. Dari twilight hingga Midnite (12am). Sebagaimana all the pumpkins turn into a carriage, Just like how all the rats and other stuff turn into horses and segalanya. Just dari detik Cinderella turn into a beautiful princess, getting the chance to dance all night with the prince sehingga menjelangnya detik 12 tengah malam. Persoalannya bilakah 12am itu akan menjelma untuk kita? And sejauh manakah the carriage will travel before it return back into a pumpkin! Betapa tinggi keluhuran hati kita, adakah mampu untuk menghidupkan kembali "The Sleeping Beauty"?

So sekarang kesimpulannya, hargailah apa yg kita miliki. Dun be too Greedy, don't be so Cruel. Jadi orang yg considerate and tahu menghargai. And jadilah orang yang sentiasa positive utk hidup!
" The TRUE Strength of a man when he knows how to acknowledge what he favors most and when he is able to protect what is the most important/precious to him" =)




Tuesday, April 27, 2010

Vote for 10 Sexiest Man 2010 =)

Vote for 10 Most Sexiest Guy In The World!

Now, now be proud to Be ASIAN k? Cos based on the statistics, so far 6 of the top 10 candidates are all Asian celebrity. Who are they? Firstly i spend hours in front of my lappy though i had to sit for my Microbiology paper. for what? Of corz to vote. i have voted for like 101 times! Haha. Seriosz. Lol. Ohh this nominations also involved worlwide celeb. eg : brad pitt, tom cruise, david beckham, etc.
Here, .. The LINK ::



Note : the web is in French so translate to English k? Scroll to the bottom for voting.
Voting if not mistaken, end sometime next week. but just vote before this weekends! Haha.


Ok the 6 Asian listed in the Top 10 list are :

1. Kim JaeJoong (Hero) of Tohoshinki/DBSK ! :) - 2nd place of 50
2. Kim Hyun Joong (Ji Hoo BOF) of SS501 - 3rd place
3. Jun Matsumoto of Arashi, Japan - 5th place
4. U-know Yunho of TVXQ (Toho Leader!)
5. Max Changmin of TVXQ (HOT!)
6. Hangeng - HK singer! ;)


They are all in TOP 10. U can get the link from my FB as well! and haloo, please if nak vote, kali nie be kind to me. Haha. vote for Kim Jaejoong and Hyun Joong k? Lets the Asian listed on top! Haha. This statistics is based on data till 6.34 am today! ;)

Oops my paper at 8am. Chao first!

Signing out! =) Wish me luck k? Haha.

** See, no wonder i Love them soo so much! **

Monday, April 26, 2010

Love in The Ice! =)


Last week i have alot of things in my mind. alot to say.
tapi, disebabkan kesempatan masa kerana masih ada killer subject in the way, i have to control myself a bit and study! oops betul ker? ;)

apapun, yes my semester break next week. it'll be for 2 months, but most of the time dah fully book. banyak erk commitments. for family, friends, RC World! and UKM. Hehe. poyo erk sekarang. So, that's all for now. I'm downloading few music videos, also tgh browsing the net and mencari-cari AADBSK Season 3!

:
:
:
:

From Korea : DBSK still the no. 1 group.band in Korea/Japan!
<>

Love yal Cassopeia-an! =)
Love Tohoshinki/DBSK/TVXQ more and more kasi millions L.O.V.E!

And Happy Anniversary Tohoshinki! :)
Cassopeians and BigEast will alwiz be with u!


video

* DBSK - Love In The Ice! =) *
- music video 2008, 4th album -

thanks to missy JM from Singapore for ur idea! haha, i dah try upload berjuta kali
tapi. Wakaka. Tis is the fastest! :D
kena amik tech studies la camni.


Saturday, April 24, 2010

EMO me.


aku merasa pelik dgn satu perkara.
mengapa kalau aku cakap aku SEDIH orang tak percaya! :(
** bukan anda ye ekin maszli! **
seriosz maybe aku btaw korang aku sedayh sebab perkara seperti tvxq is breaking-up, but hey its true ok. just imagine, korang minat gila dengan someone ni though dia tak kenal korang. aku tak kesah semua tu, sebab aku admire their closeness, their friendship, their frendly behavior and everything. and f.y.i dari 2004 aku bersama mengejar mereka. ok, maybe korang ingat aku pegang buku je 24 hours. tp mmg aku minat pd mereka more than any band/singer. dah almost 6 years. so, just imagine yg dari tahun lepas aku dah dengar kes mereka akan break-up kerana SME yg takle blah itu. huhu. mesti la aku sgt sedih!
and haloo, i pun bolehh sedih ok. ingat apa. bila aku cakap aku sayang kucing aku, means aku sayang dia seperti kawan aku. maknanya kesedihan aku kehilangan kucing, sama je macam kehilangan kawan. begitu juga, bila tvxq dah nak break, mesti aku rasa kehilangan sesuatu yg sebati dgn jiwa n hidup aku! huhu.


Friday, April 23, 2010

Latest From Korea! ;)


Semalam i dapat kembali figure out my password and username utk DBSK FansClub! Wahh, berjam lamanya aku spend di sana. And yes yes. It is so TRUE that DBSK memang the best Korean and Asian artists la. Bcoss they had fans worldwide! seriosz. i chat with girls and boys from Korea, America, Japan, Canada, New Zealand, India, Singapore, Italy, France! Seriosz u, i love it!

Btw, U-Know Yunho, leader of TVXQ/DBSK has been named as Top 3 Most Hardworking Korean Artist by Forbes Magazine. he got 2nd place. 1st place goes to Daesung of Big Bang. ;) Yes and JaeJung now is busy busy with drama shooting. lol siapa ada Drama Jaejung, Postman to Heaven? i want i want! :) And Xiah TVXQ new single, check it out. "Intoxication" by Xiah. He had Super 'Angel' Voice! :)


CN Blue new Official Fans Club :http://cnbluemalaysiafc.blogspot.com/

Today is the 100th day of CN Blue debut! they just finish performing in Japan. Good news, esp. for me. they are coming to Malaysia! Haha. Can't wait for Mr. YongHwa and Mr. JongHyun! =)
Anyway, i notice YongHwa dah ada pimple! Wakaka. Maybe his 'Love' relationship with SNSD SeoHyun is the source of this pimple! ;) Yalah kan, this so-called 'Sweet Potato Couple" mmg sgt romantic, loving and buat sy jealous sana SH tapi nasib baik anda Chun! :D Apa punya theory. haha.

Oops yal tak salah BLOG erk? and tak salah lagi, bahawa all this is written by Misz C Sap! =)

Have a NICE Day! i just can't wait for semester break. Take care.. ;>


Abnormality! ;)


Sometimes aku rasa diri aku ini tak NORMAL! :(

Mengapa?

# Eg. 1 : Untuk manusia di muka Bumi, malam ialah waktu tidur semua. tapi bagi aku plaks, my world works the other way round. Bagaimana? Maksudnya, orang malam-malam tidur, dibuai mimpi semua tapi saya plak berjaga. I'll SLEEP di siang hari and berjaga di malam hari. Erm, tak juga la, tido juga malam dalam 8pm hingga 11pm like that. Then, dah selalu jaga malam sometyme rasa TAKOT plak, lg kalau roomateku 'Shudo-Remon' pergi buka Story GhostY! :( Haha. Apapun, time macam ni la otak aku works at its best, maximum punya la. Haha. Dengan syarat aku focus terhadap apa yg ku baca and tak menambah kerja dengan Stalk budak-budak Korean and Watch Movie or download Mp3, MV, Drama semua! Haha.
Dan dan kerana abnormality ini, Wani selalu keseorangan. Selalu 'Unhappy', and dia juga la Muka yg selalu terpacul saat aku tgh Mimpi Best-best punya. Kalau korang tidur di katil, kalau bergegar, doesn't mean Earthquake tau! Itu maknanya Wani sedang menggegar katil suruh anda bangun! Haha. ;)

# Eg. 2 : OK this year mmg Unlucky sikit la. Haha. Becoss budak Pharmacy (Rx) UKM 90% tinggal kat kolej luar. Apa punn, semua orang sedayh and risau kerana sewa mahal la, itu la ini la. Tapi, aku la antara manusia paling relax n plg sempoi tanpa m're-apply masuk balik Kolej Kediaman Utama ni! Haha. K1 la. Antara reason taraf dewa aku yg orang dah malas nak layan ialah for one semester (roughly 5 months), sewa dia RM980. Murah kot. I mean berbaloi with the price cosz all the bills takya bayar. Then, Security agak baik cosz u have to swap ur card before enter to ur place. Kira tahap hotel la! ;) And untuk kolej yg setaraf dengan kondominium, bangunan agak baru la and memiliki swimming pool especially yg bertempat di area Kuala Lumpur ini, that's totally Worth it. Ok sy memahami la about financial issue nie, tapi kalau merit anda mmg rendah atas sebab anda sendiri malas nak join aktiviti kolej; jangan la marah kalau kena duduk Kolej Luar! ;)


* Eg. 3 : Aku ni kalau tidur mesti mengarut. Kalau nak pikir balik macam pelik la. Setiap kali tidur mesti aku mimpi. Bukan mimpi yang bukan-bukan erk, OTAK sy SUci! ;) Hehe. Maksud sy mimpi benda best la, tats y i tidur 10 hours per day, minimum! :D antaranya, i mimpi TVXQ, mimpi pergi date dgn Kim Hyun Joong a.k.a Yoon Ji Hoo, mimpi pergi Disneyland, and i pun pernah mimpi jadi Hermione dalam story Harry Potter! ;) dgn gagah berani menentang the Dark Lord, Voldemort bersama-sama Harry and Ron! Haha. Mmg mengarut habis la, but i like this! =)


# Eg. 4 : Exams Season! Ini la jangka masa paling menyeksakan bagi aku. Kena hadap buku and nampak orang pegang buku and kena sgt alert dgn alarm. Tak percaya? aku punya rajin setiap 30 minit set alarm! Make sure dia bunyi and bangunkan aku. Seriosz dah la semua lagu different! Hehe. Tapi mmg cekaps la. Kadang-kadang boleh terus bermimpi dgn background kan alarm tone tu! Haha. Cehh cehh, masa exam ni sepatotnya anda study dengan penuh focus tapi nampaknya sy banyak tido, makan, watch movie and bermain-main daripada pegang buku. Kesian buku! :( tapi bila dah esok exam, malam nie lah aku tak bertido mengulangkaji make sure lepas juga m'baca semua topics! Haha. itu pun kalau Nasib baik! ;) Attention yer, anda perlu study awal kalau mahu praktik rutin ini. Tapi, no guarantee la. haha, normally study awal kalau tak backup dgn revision tak boleh juga. Cane pun solutionnya kena cari sendiri coss IQ and EQ and how ur brain works are different! :D Hehe.
Plus masa exam nie pun aku bolehh BLOG-ing jer kerjanya! :( Haiz haiz. Haha. Macam ni la kes orang single! Haha, poyo je. Tut, tut i tak pernah care sgt about single or tak k coss hidupku penuh kasih sayang! Wahh boleh menang Cornetto Love ni! =)

# Eg. 5 : i Serioszly ada trouble in remembering/memorizing stuff! for example, hari ni kena jumpa lecturer or i need to bring my books or something, ar part nie mesti terlupa. kira benda macam nie la memang tak lekat kat otak aku! Haha. Bukan sy sambil lewa ye. sy sgt prihatin just otakku yg tak mengingatkan! haha. aah, my brain nie strongly connected to emotions. Haha. Benda penuhh emosi sure i remeber! Kan Miss J, Ekin? :D So bagi mengatasi masalah ini, i took the initiative dengan membeli note book ala-ala fancy2 utk tulis schedule tu. and juga membeli colorful memo pad tu utk write down everything! tapi probability nya still 60% success la cos smtyme i tak tgk balik what i've written. Haha. and probs juga coss sampai ada 3 notebook nie! So, mana satu nak guna pun kena pikir! lololo. Haha.

Banyak sangat example erk? Haha. Sekarang pulak sedang stalk Kim Hyun Joong! ;) lol, i suka 'Wedding ring' Yonghwa dgn girl SNSD tu! Huhu. Comeyll comeyll! :)

Pss : Ekin, Buddy, Miss J, LC! I mimpi benda bengong about the five of us! Haha. =)


Thursday, April 22, 2010

Hidup Sihat tanpa ...


org selalu kata perkara ni semua hak individu, pilihan hati.
so, kita tak boleyhh masuk campur.
and each time aku buka cerita ni, membebel ttg hal ni semua org cakap..
" dah mulalah Ceramah Sains Si Sapura nie! "

kebenarannya mmg sudah terbukti! :(
i mean this is SCIENTIFICALLY Proven!

Oops perkara yg dimaksudkan adalah ttg : SMOKING!

Erm before i proceed dgn bebelan ku..
Firstly ingin minta maaf kepada bapaku di rumah kerana anda turut terlibat kali ini. ;)
kepada Uncle-uncle ku yg raya hari tu pun kena ceramah! haha. dan kepada teman-temanku yg terlibat juga sorry dong. Haha. Tidak berniat utk menyindir kau orang just hari ni banyak idea nak tulis ttg perkara ini, hehe. Wahh mcm tak sabar nak kerja lak. :D


First thing sy ingin tanyakan kepada rakyat-rakyat Malaysia, tahukah anda bahawa SMOKING merupakan penyebab utama kepada 7 penyakit utama yg dihidapi rakyat Malaysia. Hampir 70% pesakit merupakan golongan perokok. (Sorry, i lupa statistics sebenar!). Antara penyakit tersebut ialah cardiovascular disease, chronic obstructive pulmonary disease, lung cancer, etc.


According to scientific facts, tobacco in a cigarette consists of more than 400 toxic substances and 4,000 chemical compounds. Out of them, the most hazardous substances are tar, which is a carcinogen substance, nicotine that increases cholesterol levels in the body and carbon monoxide, which decreases the amount of oxygen within the body. Nicotine is the most addictive substance in tobacco. Smoking decreases the levels of oxygen reaching tissues, giving rise to different health problems such as stroke, heart attack or miscarriage. It increases cholesterol levels in the blood, increasing the risk of heart attack. Smoking causes damage and constriction of blood vessels, leading to various diseases of blood vessels. Smoking also causes chronic coughing, shortness of breath, premature aging, recurrent infections and reduced overall fitness. Smoking-related deaths are mainly because of heart diseases, cancers and COPD (chronic obstructive pulmonary disease).

u can google search about any medical facts that u want to know. i recommend MedicineNet.com, Health.com,http://www.medindia.net/patients/patientinfo/smokingandcancer.htm,www.WHO.int.com ; or simply wikipedia. (easier to understand! ) yes, be more proactive in knowing about ur health, doesn't mean u have to be a medical specialists but just get some general view on it! ;)





Based on research, didapati bahawa secara purata seorang perokok tegar boleh menghisap sebanyak 2-3 kotak rokok sehari. and can be more than that. i know few ppl who can smoke 4-6 boxes or even more. setiap sedutan memendekkan 6 minutes of your life. so, just kira sebatang rokok, brp sedutan u amik? ;) Plus, tahukah anda bahawa anda sangat MEMBAZIR kan Wang anda! Di Malaysia, harga sekotak rokok ialah RM6.80. Say u smoke 1 kotak sehari. (plg Minima la!) So, one month 30 days, one year 365 days. jadi : RM6.80 x 365 days = RM2482.00. yes, inilah jumlah perbelanjaan minima setahun untuk rokok anda. roughly, RM200 per month! its alot ok? ramai orang complain mengapa government tax rokok sgt tinggi. salah satu rasional adalah untuk prevent the smokers from buying alot. i mean mengurangkan consumption. di US and few other countries, the government also do the same thing. to put a high tax on cigarettes selling. and it shows a good effects dong. penurunan bilangan perokok yang agak banyak. according to research, 60% of smokers adalah dari Middle Class citizens. Means, secara purata mereka spend half of their monthly salary to buy cigarettes. Thats y bank takde duit! :D oops cowie uncle bank! hehe. and haloo, that amount of money u can used to buy something else. itu untuk minimum expenditure, just imagine kalau u expend more, brp ribu pengusaha sektor rokok and tembakau untung! and compare pendapatan mereka dengan keuntungan negara also the expenditure of the healthcare sector. kerugian berbillion ringgit pada healthcare berbanding keuntungan negara. tetapi pengusaha tersebut meraih keuntungan berkali ganda lebih tinggi dari kerugian kita.


OK the reason i bising-bising nie bukan apa. tapi tahukah anda bahawa setiap insan di muka bumi ini mempunyai hak utk mempertahankan/menjaga kesihatan mereka? i bet u must have heard about this term : PASSIVE Smokers. Means the non-smokers ppl who is surrounded by the smokers. so, smokers kerana rokok anda, glgn non-smokers yg berdekatan will also inhale the smoke and will suffer the risk of health probs just as you are. perhaps more than u. so, please be considerate, NOT to smoke in front of public especially children and pregnant woman. these ppl are at greater risk than u are to suffer all those chronic diseases. And to the NON-Smokers! please pay attention. Sila jangan biarkan diri anda, terdedah kepada keadaan ini. Just becoz ur dad smoke, ur brother smoke; it doesn't mean u have to get used to it. please stay away from them or if u are brave enough talk to them about this. And kita juga mempunyai HAK untuk menegur atau memprotes tindakan orang utk merokok di sekeliling kita. ini benar ya, just that maybe Malaysian tiada kesedaran terhadap perkara ini. Even WHO (World Health Organisation) juga menyarankan kita lebih tegas dalam memprotes and stands for our right for better health! So, don't BLAME me ok if i do this to u! Oops sorry again! Hehe.


Tahukah anda Kerajaan Negeri Pulau Pinang [yes di Malaysia] menjelang 2011 akan mengaktakan seberapa banyak Public Area di negeri berkenaan sebagai Smoking-Free Zone!? Yes, i support this 101%! we need to give a greater concern about our health. Sorry, dun say i nie poyo ok? Di Malaysia, government was working on this. Last time la, but majority rakyat kita tidak begitu aware of this. Mereka mengetahui effects buruk daripada merokok but they still like take it too lightly. For example, (PERHATIAN kepada glgn Mahasiswa/i). Tahukah anda bahawa Kawasan Unioversiti meliputi Kampus dan Kolej Kediaman merupakan Smoking-Free Zone? Don't tell me u tak pernah nampak. And you must know that hospital, clinics and shopping mall juga listed dalam Smoking-Free Zone area. Maksud Smoking-Free Zone di sini adalah and atidak boleh smoke di mana-mana kawasan; seperti tandas, car park, cafe, bilik, stor, padang dan sebagainya. But believe me, even di ward hospital yang menempatkan puluhan pesakit punn still ada org smoke. Even u smoke di balcony pun tidak boleh. mengeri? Yes, pengalaman semasa jaga adik accident di hospital. and tindakan sy yg agak bijak menegur seorang pakcik yg smoke even sy terpaksa dengar dia marah, tp at last dia buang juga rokok tersebut! ;) Hehe.


The Smoking-Free Zone telah menjadi program/agenda utama WHO semasa tahun 2003. Bertujuan untuk mengawal kualiti udara yg disedut oleh manusia saban hari. Pencemaran udara ini berlaku as u know melalui operasi industri, kenderaan bermotor dan pelbagai lagi aktiviti manusia yg mengejar arus globalisasi tanpa mengendahkan tanggungjawab kita dlm memelihara alam sekitar. Ireland dan New Zealand merupakan negara yg diklasifikasi sbg negara yg memiliki kualiti udara terbaik di dunia. tahap pencemaran sgt LOW berikutan tindakan tegas pihak kerajaan masing-masing yang mewartakan SMOKING FREE ZONE di dalam undang-undang dan ketegasan mereka membuahkan hasil yg sgt lumayan bukan shj dr aspek pemeliharaan alam juga utk kesihatan. Dan hampir 90% kawasan di negara-negara tersebut diwartakan sbg SMOKING-FREE Zone. =) actually banyak negara involved including our beloved country Malaysia, tapi it is implemented successfully at only certain country.

Berbalik kepada motif asal. Erm recently ramai orang especially teenagers, selain rokok they attracted to one thing called 'Shisha'! lol. Shisha is one type of Rokok ok? Jgn try. I know the taste is nice, it looks fancy and attractive but the effects of shisha is just the same as cigarettes. mengapa? becos they contains the same thing inside. and as the ingredients is highly lipid-soluble (tembakau), the aqeous barrier yg terdapat pada rokok/shisha/cerut tak dapat nak halang any of the chemical agents. Means bahayanya SAMA! Simplify this as ROKOK = Shisha = Cerut = er, yg rokok daun tu panggil apa? and ok, i know rokok ada Strong, Mild and ape benda tah. tapi effectnya sama. it stated as Mild tapi kesan sama je mcm yg Strong punya. Ada paham?


OK tujuan saya hanya untuk menulis and menyampaikan sedikit Info shj! takde niat untuk OFFEND anda. ;) Apapun, wahh haha. Poyo tulis gaya Skema, macam nak jawab Exam kan. Apapun, sy bersetuju dengan CHANGMIN TVXQ bahawa kita harus sangat sangat sangat Concern about our health walau nampak suka mem'Biggie' kan keadaan. Hehe.





OK tujuan saya hanya untuk menulis and menyampaikan sedikit Info shj! takde niat untuk OFFEND anda. ;) Apapun, wahh haha. Poyo tulis gaya Skema, macam nak jawab Exam kan. Apapun, sy bersetuju dengan CHANGMIN TVXQ bahawa kita harus sangat sangat sangat Concern about our Health walau nampak suka mem'Biggie' kan keadaan. Hehe.


pss : all the changes made in this world started with you. so, if u decide to change and u give ur all to change it, then u may be able to make it, no matter how hard it is.


** kesimpulannya, inikah satu pengorbanan arus Globalisasi yang kita halalkan? ;) we even can see a 6 years old boy smoke. haiz, KIDS nowadays! :(


Wednesday, April 21, 2010

Khabar dari Korea!





OK hari ini relax sikit. Kita kasi Stalk sama Japan-Korean Heroes sy!
Mari Lihat TVXQ - Dong Bang Shin Qi!

Wahh selama 3 tahun sy jadi peminat setia anda.
Especially Yunho yer! And Juga JaeJung! Sgt Adore anda. Sangat adore yg sangat la sampai bisa mimpi sama kamu. i minat yal dari zaman sekolah menengah till kini tau! lebih besar and mendalam n menggunung daripada my LOVE kepada Kim Hyun Joong and YongHwa CN Blue~.


Apapun sy dalam keadaan BerSEDIH sekarang kerana perkara yg ku tidak ingini itu telah berlaku! ceihh bunyi macam nostaglic je kan kan? But memang aku mmg Adore korang Fanatic tahap gaban sampai aku sanggup nak men'sign beribu petition group ini supaya buat konsert di Malaysia. Semasa form 5, masa spm baru lah jelajah The Rising Sun nak berlangsung. (sbg bdk sekolah menengah mana mungkin ibuku mengizinkan aku menghadirinya! )


Malangnya, di dapati tiga ahli TVXQ : JaeJung (my Hero!), YuChun And Junsu Xiah telah menubuhkan Trio yer. Trio yg bergelar 'The Analysis'. Setakat ini, sedang cuba mengumpul bukti ttg adakah TVXQ telah berpecah. Tapi diharapkan mereka hanya form group baru. Wahh itu macam angan-angan "Sapura Bunga-bunga Angin"! :( Apapun, inilah group yg ku maksudkan.... --> TVXQ! =)




** Siapa tahu bahasa Jepun sila interpret utk saya! ;)
@# Inilah The New Group --> THE ANALYSIS yg diuar-uarkan..

Pls please TVXQ don't BREAKUP!! :( I LOVE u Guys, simply ThE BEST! =)

** masa dihabiskan dengan menonton MV and drama lakonan TVXQ~! LIKE! ;> **


My Ring ring! ;)


OK mmg hari ini Blogging Day la. Haha.

Papepun I noe I'm SIngle! Tapi wahh mari kongsi tengok sama cincin ini ya.
Baik punya Rings, Couple Ring! Wahh ADORE soo MUCH lah! Tak terkata.

OK This is STYLUS Brand : Korean Jewellery! =)


Stylus 1 - Juga Milik ChangMin TVXQ & siapa ek perempuan tu! ;>

Stylus 2 stylus 3 ( paling ADORE !! )


wahhh cun kan kan? Simple, Elegan, NICE! ;> BUY FOR Me! i want! =)



Zoo ! Zoo ! Zoo-lo! ;)


malam tadi saya bermimpi yg agak best n menyentuh jiwa juga lah.. ;)
sy mimpi kawan-kawan lama saya.
sy ni ramai kategori kawan sampai tak terkiralah, maklumlah kawan biar beribu! :D
tp mimpi ini mmg best la. mimpi pergi Zoo Negara! =)
Tahu tak kat mana? actually i pun tak tahu kat mana tempat tu.
tetapi yg pasti lokasinya di Malaysia la, di Ibu Kota Kuala Lumpur.
Zoo adalah tempat yang penuh dgn species-species Animalia yg resemble teman-temanku! wakaka.


dalam list tourism i, zoo listed antara 3 must-go punya la!
mengapa? kisah sy sgt tragis and sedayh.
rasa sangat kecil ibarat Go Mi Nam bersama Jung YongHwa! ;)
ini mengarut, kasi jealosz pd siapa yg mahu FANCY YongHwa. Haha.
apapun rsa sgt kecil sekecil kecil kecilnya, kerana digelakkan.
melalui confession tulus ikhlas luhur dari hati,
sy akui bahwa saya dalam 20 tahun kehidupan tidak pernah sekalipun..
menjejakkan KAKI ke Zoo Negara! apa-apa zoo pun tak pernah.
Zoo Melaka, Zoo Taiping, Zoo Johor, Zoo Kedah, semua tak pernah.
Mengenali haiwan pun menerusi National Geographic!
dan menerusi lectures and tutorials selama 20 jam mengenali Biodiversity a.k.a Kingdom-kingdom hidupan biologi di muka bumi tanpa mengira identiti, budaya, bangsa dan keturunan.
semua kena hafal, dari sporozoite smpi gametophytes. semua la!
satu part punn tak tinggal. sampai aku dah boleh bg syarahan pd pokok2 kat Bukit Cahaya! =)


apapun itulah kisah sy yg selanjutnya.
jadi mari-mari kita bagi HEBOH Itu Zoo Negara! ;)


finally..


happy day for me! ..
1. i get my lappy back! thanks Mr. Sony! ;)
2. finish my TITAS paper within 30 mins. the duration for the exam is 1hr 30 mins.
3. i get SUSHI !! :D
4. i get all my new Japan/Korean Dramas..! :D


apapun sy berSETUJU dgn saudari Nabeela Che Umar ttg profession itu.
( ** Nab i guna ur full name, siap highlight lagi! )
Ditegaskan bahawa kita haruslah menghormati antara profession.
jangan memandang rendah pada student course lain.
belajar, sama shj, mengejar ilmu! pikir senang.
Ingat tido atas buku, maka ilmu tu flow to ur brain la melalui channel-channel yg ada?


for example, mengapa student M**** sgt overconfident.
i mean tak semua budak M tu 4 flat matrix, tak semua pandai.
oops mesti la pandai, tp tak semua otak super pandai. ;)
dalam beribu-ribu orang tu, brp ramai yg dia sort dan beratus je dapat menduduki carta.
kira bersyukur babe! ingat semua student 4 flat apply M k?
kalau betul la, maka tak de la chance utk bdk yg selainnya masuk course ini.
sorry agak prejudice, maka sy insaf..
kita sll dengar bdk M**** kutuk budak Rx, konon bdk kita tak setaraf.
weyhh cuba i bagi u my chemistry books., u boleh study ke?
tak juling 725 degree mata you tu tgk chemical struc.! @**@
student M sll kantoi paper melibatkan prescription and drugs interaction,
soo nak kutuk orang lain plaks. mmg takle diterima.
heylo, kita dah dalam globalisation era ok.
please la berfikir cara global, lbh kehadapan, lbh intellektual.
di negara-negara Eropah dan juga Amerika,
Rx merupakan antara profession yg terpenting yer.
pergi US tgk clinic doctor jual ubat tak? Hehe. gaya mcm dah sampai di sana.
[ ini kemarahan akibat perbualan dgn seorang budak takleblahpunya lepas paper td! ]


apapunn kesimpulannya, hormatilah ilmu! =)
ilmu tak datang kepada kita, tetapi kita yg mencarinya.
dan tak perlu riak kalau anda dalam course yg sgt dikenali ramai ye krn tak bermakna anda bijak.,
and tidak bermakna anda hebat.
itu adalah peluang and takdir anda.
bersyukurlah kerana dalam ribuan student yg apply course berkenaan, anda terpilih utk mengisi limited kuota and dapat belajar dgn penuh kesempurnaan.

GOOD LUCK FInal Exam! another 2 more papers.. ;)